Geleasete auto van een eenmanszaak

Auto leasen als eenmanszaak: wat zijn de mogelijkheden?

Het leasen van een auto is een aantrekkelijke optie voor ondernemers met een eenmanszaak. Het biedt financiële voordelen en gemak, omdat u geen grote investering hoeft te doen in een nieuwe auto. Maar wat zijn de mogelijkheden als u als eenmanszaak een auto wilt leasen?

Financial lease

Een populaire optie voor het leasen van een auto als eenmanszaak is financial lease. Hierbij koopt de leasemaatschappij de auto en betaalt u deze in termijnen terug. Aan het einde van de leaseperiode bent u eigenaar van de auto. Bij financial lease bent u zelf verantwoordelijk voor onderhoud, verzekering en belastingen.

Operational lease

Een andere optie is operational lease. Hierbij huurt u de auto voor een vast bedrag per maand. De leasemaatschappij is eigenaar van de auto en regelt het onderhoud, verzekering en belastingen. Na afloop van de leaseperiode levert u de auto weer in.

Private lease

Als u als ondernemer een auto wilt leasen voor privégebruik, dan kunt u ook kiezen voor private lease. Hierbij huurt u een auto voor een vast bedrag per maand en regelt de leasemaatschappij alles rondom de auto, inclusief onderhoud, verzekering en belastingen. Houd er wel rekening mee dat de kosten van private lease niet aftrekbaar zijn als zakelijke kosten.

Voordelig een auto leasen als eenmanszaak

Als eenmanszaak kunt u voordelig een auto leasen. Bij LPFS kunt u terecht voor financial lease en operational lease. Ook bieden wij speciale lease-oplossingen voor starters en ZZP’ers. Kijk op onze website voor meer informatie en ontdek hoe voordelig u een auto kunt leasen als eenmanszaak.