Bug in Google review snippets lijkt opgelost

Google lijkt de bug te hebben opgelost die het heeft met het weergeven van recensiefragmenten of sterren in de zoekresultaten. We kunnen nu de goudgele sterren zien voor veel zoekresultaten in de zoekresultaten van Google.

Tijdlijn. 

De bug begon op woensdag 21 juli in de interface met zoekresultaten van Google te kruipen op basis van de rapporten die naar ons zijn verzonden. De volgende dag, donderdag 22 juli, was het begin van de beoordeling moeilijk te vinden voor een zoekopdracht die u in Google had uitgevoerd. Google bevestigde het probleem op vrijdag 23 juli. Toen gistermiddag, maandag 26 juli, begon het probleem opgelost te worden en nu lijkt iedereen recensiesterren te kunnen zien in de zoekresultaten van Google.

Problemen melden. 

Google schreef ook op de pagina met gegevensafwijkingen dat tussen 19 en 23 juli in de prestatierapporten van Google Search Console voor Google Zoeken: “Als gevolg van een intern probleem, ziet u mogelijk een daling in uw recensiefragment en de prestaties van uitgebreide productresultaten gedurende deze periode. We betreuren eventuele problemen die dit op uw site heeft veroorzaakt.” Zorg er dus voor dat u uw eigen interne rapporten over dit probleem annoteert.

Waarom het ons iets kan schelen. 

Google toonde geen review sterren in de zoekresultaten en dat kan leiden tot een lagere click through rate uit de zoekresultaten. Lagere klikfrequenties kunnen leiden tot minder verkeer en minder verkeer kan leiden tot minder conversies. Maar tegelijkertijd lieten uw concurrenten waarschijnlijk niet de recensiesterren zien, dus iedereen zat in hetzelfde schuitje.