Google: houd omleidingen een jaar live

Gary Illyes van Google raadt aan om omleidingen ten minste een jaar in stand te houden om ervoor te zorgen dat rangschikkingssignalen permanent worden doorgegeven.

Hoewel Google eerder heeft aanbevolen om omleidingen een jaar of langer live te houden, was dit meer een algemene best practice en niet iets waarvan bekend was dat het rechtstreeks van invloed was op rangschikkingssignalen.

Nu weten we dat site-eigenaren een omleiding na een jaar kunnen verwijderen en Google zal de signalen voor onbepaalde tijd blijven doorsturen.

Dit is het eerste “concrete” antwoord van Google over hoe lang omleidingen op hun plaats moeten blijven om signalen permanent door te geven.

In antwoorden op de eerste tweet beantwoordt Illyes een aantal vragen waar hij verduidelijkt – ja, wanneer een signaal van de ene URL naar de andere wordt doorgegeven, zal het voor altijd zo blijven.

Het duurt ongeveer een jaar voordat Google alle signalen heeft doorgestuurd, daarom is dat de minimaal aanbevolen tijdsduur voor een omleiding om live te blijven.

Als het enigszins mogelijk is, houdt u omleidingen echter zo lang mogelijk aan, want dat is beter voor de gebruikerservaring.